Magnesium är ett livsnödvändigt grundämne för cellerna i alla levande varelser. Och minst 325 olika enzymer är beroende av magnesium för att kunna fungera, bl.a. för att kolhydrat- och proteinomsättningen, för nervernas funktion, benstommens utveckling, för upptaget av vitaminerna B, C och E, och för att reglera halten av glukos i blodet, m.m. Och för musklerna så samverkar magnesium med kalcium, där kalcium behövs för musklerna ska kunna spännas och dras ihop, medan magnesium tvärt emot behövs för att musklerna ska kunna slappna av, och därmed fungerar kramplösande. Magnesium är även involverad i justeringen av blodtrycket, Samtidigt är magnesiumbrist en av de vanligaste mineralbristerna (enligt en amerikansk studie från 2012 så uppvisar 57% av befolkningen magnesiumbrist), och det kan förorsakas av sådant som stress, för stort sockerintag, för mycket skräpmat, vissa läkemedel, vissa sjukdomstillstånd, överkonsumtion av alkohol, överkonsumtion av kaffe, för litet vattenintag, diabetes, ensidig kost, kirurgiska ingrepp, vid brännskador, amning, hård träning, alltför stort intag av kalcium, för stort intag av zink, för stort intag av syntetisk D-vitamin (D2), användning av preventivmedel m.m.
Symptomen på magnesiumbrist varierar beroende på hur kraftig bristen är, men är allt från dålig aptit, allmän svaghet, sömnbesvär, migrän, s.k. myrkrypningar i benen, stickningar, domningar, tics, utmattning, humörsvängningar och lättretlighet, darrningar, svårighet att svälja, hörselstörningar, ljuskänslighet, yrsel, förvirring, depression, inlärningssvårigheter, rikliga svettningar, stark kroppslukt, snabb puls, urinvägsinfektioner, menskramper, allergi, matsmältningsproblem, överkänslighet, förhöjt blodtryck, hjärtbesvär, förkalkade blodkärl, stroke, hjärtattack, diabetes typ 2, benskörhet, njursjukdom, m.m.
Samtidigt är upptaget av magnesium via födan begränsat, d.v.s. även om vi äter magnesiumrik föda så innebär det inte att vårt tarmsystem kan uppta allt det magnesium som finns i födan. Magnesium verkar därtill laxerade i tarmen, vilket ytterligare minskar upptaget.
Däremot har det visat sig att huden har särskilt lätt för att uppta magnesium. Samtidigt finns det inte någon risk att överdosera på detta sätt.
Att det heter ”magnesiumolja” beror på att den upplevs som ”oljig” utan att vara det, och att denna beteckning är mer eller mindre vedertagen.
Användning:
Det är viktigt att huden är ren och torr. Spraya på huden och massera försiktigt in och låt det verka, gärna i minst 10 minuter, innan man sköljer av. Om det får torka in så känns det som en beläggning av salt, ungefär som när man har badat i saltrikt vatten. Förslagsvis att man sprayar och masserar innan och låter det verka innan man duschar. Om man sprayar och masserar in huden över muskler som känns ömma, stela eller inflammerade, så låt det verka så länge som möjligt innan man sköljer av det.
Ingredienser:
Vatten är den huvudsakliga beståndsdelen, och är avjoniserat och steriliserat. Vattnet fungerar som primärt lösningsmedel för magnesiumsaltet, som gör att detta befinner sig i jonform, d.v.s. uppdelat i sina beståndsdelar för att enkelt och snabbt kunna tas upp i huden..
Magnesium (magnesiumklorid-hexahydrat) är en förening mellan magnesium, klor, väte och syre som håller högsta renhet (99%), och anses vara den ultimata magnesiumföreningen som ska användas för dermalt (via huden) upptag. I stort sett alla andra konkurrerande ”magnesiumoljor” innehåller silverklorid från en underjordisk källa i sydeuropa, och det innehåller även andra mer eller mindre okända substanser, då den inte har renats.
DMSO (dimetylsulfoxid) är en färglös och luktlös vätska som fungerar som ett effektivt och ofarligt lösningsmedel som bl.a. lätt penetrerar huden. DMSO liknar ämnet MSM, då båda innehåller livsviktig svavel, men medan MSM är i pulverform så är DMSO i flytande form. Det används ex.vis som liniment vid frysskador och inflammationer, och bidrar här till att magnesium lättare och snabbare tas upp i huden, samt att det även kan användas som ett effektivt liniment vid muskelbristningar och inflammationer till följd av skada.
Metylcellulosa är ett ämne som förekommer naturligt i cellväggarna hos växter, och som har en naturlig geleringsförmåga, d.v.s. gör vätskor mer trögflytande. Det har tillsatts för att inte det inte ska bli alltför rinnigt som vatten, och för att vattnet inte ska dunsta bort alltför snabbt, i syfte att låta det verka längre.
-o-
https://www.facebook.com/groups/www.kolloidaltguldochsilver.se/
www.kolloidaltguldochsilver.se/